Trouwen notaris

Vergeet niet voordat u gaat trouwen eerst de notaris te bezoeken

Wanneer twee mensen elkaar het jawoord geven dan trouwen zij in beginsel conform de hedendaagse bepalingen van de wettelijke beperkte gemeenschap van goederen. Dat betekent dat uw gemeenschap de wet volgt. U kunt hiervan afwijken. U kunt namelijk via de notaris trouwen onder huwelijkse voorwaarden regelen.

De notaris maakt van de huwelijkse voorwaarden een akte op om de geldigheid te bekrachtigen. Deze akte moet ingeschreven worden in het openbaar huwelijksgoederenregister bij de rechtbank. Gebeurt dit niet dan hebben de voorwaarden alleen betrekking op de echtgenoten onderling. Ga naar de notaris wanneer trouwen onder huwelijkse voorwaarden aan de orde is.

Waarom eerst naar de notaris voordat ik ga trouwen?

Het is belangrijk om te beseffen dat wanneer u niet naar de notaris bent geweest voor aanvang van de trouwceremonie, u op dat moment automatisch onder de bepalingen van de wettelijke beperkte gemeenschap van goederen trouwt.

Als deskundig notaris op het gebied van trouwen, kunnen wij u advies geven ten aanzien van wat handig is in uw situatie. Iedere situatie waarbij mensen bij ons als notaris aankloppen wanneer zij gaan trouwen, is anders. De aanleiding voor het opstellen van voorwaarden kan zijn omdat een van de partners veel bezittingen heeft of juist veel schulden. Ook in het geval een van de partners een risicovolle onderneming exploiteert dan kan via de notaris trouwen onder huwelijkse voorwaarden heel verstandig zijn.

Neem contact op met OMD notarissen

Bent u van plan om onder huwelijkse voorwaarden te trouwen, bezoek dan notaris OMD voordat u uw huwelijksceremonieel plant. Het vooraf goed overeenkomen en vastleggen van de voorwaarden is essentieel. Wij helpen u hiermee.

Wij bieden overigens ook nog diverse andere diensten aan als notaris. Trouwen onder huwelijkse voorwaarden is slechts een van onze aandachtsgebieden. Ook ten aanzien van erfrecht, testamenten, schenkingen, hypotheken en de oprichting van een BV kunt u bij ons terecht.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor al uw vragen neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons op

+31 (0)492 53 68 68

Coronaprotocol

Ook OMD notarissen is genoodzaakt maatregelen te nemen tegen verspreiding van het coronavirus voor uw en onze gezondheid.