Huwelijkse voorwaarden laten opstellen door een notaris

Gaat men trouwen of kiest men voor het geregistreerd partnerschap, dan is automatisch bij wet geregeld dat men in gemeenschap van goederen leeft. De bezittingen en schulden die er al zijn en die nog ontstaan zijn gedeeld in het partnerschap. U heeft beiden evenveel. 

Gaat men uit elkaar dan krijgen de partners beiden 50% van alle bezittingen en schulden. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor pensioenrechten.

Wanneer een echtpaar zelf wil bepalen wat er wordt gedeeld en wat niet, dan kan men via een notaris huwelijkse voorwaarden laten opstellen. Bezittingen die tijdens de huwelijksperiode ontstaan, kunnen op die manier het specifieke bezit blijven van een der partners. Denk aan specifieke erfstukken of een bijzondere kunstcollectie.

Voor huwelijkse voorwaarden naar de notaris

Voor huwelijkse voorwaarden wordt ook vaak gekozen in geval een van beide partners een onderneming exploiteert of start. Wil men voorkomen dat de andere partner aansprakelijk raakt voor schulden uit het bedrijf, dan is het noodzakelijk huwelijkse voorwaarden te laten opstellen.
Wellicht overweegt u huwelijkse voorwaarden te laten regelen en bent u benieuwd naar wat dat u gaat kosten. 

U kunt bij ons vrijblijvend een offerte opvragen. Huwelijkse voorwaarden moet men officieel laten registreren in een ‘notariĆ«le akte’. Het opstellen ervan is maatwerk. De exacte situatie en specifieke wensen van partners bepalen hoe aan de voorwaarden vorm gegeven wordt.

OMD Notarissen is u graag van dienst

Wilt u meer informatie ten aanzien van het opstellen van huwelijkse voorwaarden door een notaris als OMD en de kosten die dat met zich meebrengt? Neem dan contact met ons op. Wij lichten u graag voor. Aan de hand van diverse vragen kunnen we snel bepalen waar uw behoefte precies ligt en welke vervolgstappen gezet moeten worden. 

De notarissen van OMD adviseren u graag en geheel vrijblijvend.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor al uw vragen neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons op

+31 (0)492 53 68 68

Coronaprotocol

Ook OMD notarissen is genoodzaakt maatregelen te nemen tegen verspreiding van het coronavirus voor uw en onze gezondheid.