Testament wijzigen

Wanneer u besluit geen testament te laten maken, dan volgt de verdeling van uw erfenis na overlijden de wet. Daarin wordt gekeken naar bloedverwantschap. De werkelijke relatie die u met uw erfgenamen heeft, speelt daarin dus geen rol. Uw nalatenschap valt in de eerste plaats ten deel aan uw partner en kinderen.

Het opstellen van een testament is nuttig om zelf te kunnen bepalen hoe uw erfenis geregeld wordt. Mocht u in de loop der tijd veranderde wensen krijgen, dan is uw testament aanpassen natuurlijk ook mogelijk. Voor een testament wijzigen kunt u terecht bij OMD Notarissen.

Wanneer testament aanpassen?

Aan een testament wijzigen kunnen diverse redenen ten grondslag liggen. Wij noemen er een paar:

  • Oude relaties zijn veranderd of ten einde gekomen of u heeft nieuwe relaties gekregen die u in uw testament wilt betrekken;
  • Veranderende fiscale regelgeving kan ervoor zorgen dat het aanpassen van uw testament verstandig is;
  • Soms moet men een testament aanpassen omdat er nieuwe wetgeving tot stand is gekomen.


Een testament wijzigen is een tamelijk formele aangelegenheid. Alleen het oude testament fysiek vernietigen is niet voldoende. Een notaris dient de wijziging ook door te voeren in het CTR (Centraal Testament Register). Gebeurt dat niet dan zijn de bepalingen in het oude testament nog steeds van kracht.

Raadpleeg OMD Notarissen voor alles omtrent het opstellen van testamenten

Overweegt u om een testament te laten opstellen? Of beschikt u al over een testament en wilt u uw testament aanpassen? Voor al uw vragen ten aanzien van dergelijke zaken kunt vrijblijvend contact opnemen met OMD Notarissen. Wij adviseren u graag over uw situatie en de eventueel te ondernemen stappen.

Ook voor andere notariële aangelegenheden als een testament opstellen en een testament wijzigen kunt u bij ons terecht. U kunt zelfs vooraf een offerte opvragen via onze website.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor al uw vragen neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons op

+31 (0)492 53 68 68

Coronaprotocol

Ook OMD notarissen is genoodzaakt maatregelen te nemen tegen verspreiding van het coronavirus voor uw en onze gezondheid.