Wat houd een levenstestament in?

Voor veel mensen is niet duidelijk dat een levenstestament heel iets anders regelt dan een gewoon testament. Het levenstestament is namelijk een testament ‘bij leven’. Het regelt een situatie waar u wellicht liever niet aan denkt. Dit heeft betrekking op uw wilsbekwaamheid. De inhoud van zo’n speciaal testament kan echter heel belangrijk zijn.

Denk u eens in, het kan zomaar gebeuren dat u een ongeluk krijgt of wordt getroffen door een fysiek ongemak zoals een beroerte. U kunt (blijvend) in coma raken. Hoewel u dan nog leeft kunt u geen verantwoorde beslissingen meer nemen. Hetzelfde geldt voor de situatie waarin u krijgt te kampen met dementie. Wist u dat 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 7 mannen in ons land daarmee te maken krijgt? 

De inhoud van een levenstestament is dan essentieel. Daarin geeft u namelijk aan wie uw belangen op zo’n moment mag behartigen.

De inhoud van een levenstestament bepaalt u zelf

Regel de inhoud van uw levenstestament terwijl u dat nog kunt. Dan weet u zeker dat de zaken ook wanneer u ze zelf niet meer in de hand heeft, conform uw wensen zullen verlopen. OMD notarissen kan u helpen de inhoud van uw testament bij leven te bepalen en dit document voor u op te stellen.

Een van de problemen die dikwijls ontstaan wanneer iemand wilsonbekwaam wordt, is dat bancaire tegoeden niet meer kunnen worden opgeëist. Betalingen kunnen daardoor niet worden gedaan en er kunnen zo zelfs financiële problemen ontstaan. Bancaire instellingen zullen een in het levenstestament benoemde belangenbehartiger direct erkennen. 

Het is dus van essentieel belang dat u als een van de inhoudelijke aspecten van uw levenstestament, iemand machtigt om uw belangen te behartigen.

Persoonlijk juridisch advies vraagt u aan OMD notarissen

OMD heeft veel affiniteit met het opstellen van de inhoud van een levenstestament op maat. Wij leggen u graag uit wat u kunt regelen. Wij maken de mogelijke keuzes en consequenties daarvan helder voor u.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor al uw vragen neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons op

+31 (0)492 53 68 68

Coronaprotocol

Ook OMD notarissen is genoodzaakt maatregelen te nemen tegen verspreiding van het coronavirus voor uw en onze gezondheid.