Woont u samen zonder gehuwd te zijn? En is er ook geen sprake van geregistreerd partnerschap?
Dat kan tot vervelende situaties leiden wanneer er iets met een van de partners gebeurt. Bijvoorbeeld wanneer er iemand in het ergste geval komt te overlijden. Het is goed om daar vooraf toch even bij stil te staan. Om vervelende consequenties te voorkomen kan men een samenlevingsovereenkomst laten opstellen.
Regel uw zaken goed met een samenlevingscontract
In een samenlevingsovereenkomst kan men als partners die samen één huishouden voeren, via de notaris afspraken maken over hoe er met allerlei zaken wordt omgegaan. Voorbeelden van onderwerpen die aan bod komen:
- Hoe geschiedt de verdeling van inkomsten en kosten in de huishouding? Wie is bijvoorbeeld in welke mate verantwoordelijk voor de huisvestingslasten?
- Hoe is het gesteld met de eigendom van waardevolle spullen? Wat is van wie?
- Wanneer de ene partner pensioen opbouwt en de ander niet dan kunnen via de notaris in het samenlevingscontract afspraken worden gemaakt over toekomstige aanspraken;
- Afspraken over de toekomstige verdeling van (on)roerende goederen wanneer men uit elkaar gaat.
- Etc.
Er zijn diverse motieven om een samenlevingscontract te laten opstellen. Overlijdt u bijvoorbeeld dan gaan al uw bezittingen naar uw familie en krijgt uw partner formeel niets. Is er niets geregeld dan kan zo’n situatie leiden tot een extra groot verdriet. Ook biedt een dergelijke overeenkomst fiscale voordelen waardoor u beiden minder belasting betaalt.
Laat daarom door een notaris een samenlevingscontract opstellen.
Persoonlijk juridisch advies omtrent een samenlevingscontract
OMD is als notaris graag bereid om een samenlevingsovereenkomst op maat voor u op te stellen. Wilt u weten wat u daarvoor betaalt, vraag dan offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op. In een vrijblijvend gesprek leggen wij u graag nader uit waarom het aan te raden is om een samenlevingscontract door ons als Notaris op te laten stellen.