Trouwen en de notaris

Wettelijk is per januari 2018 vastgelegd dat wanneer men trouwt dat automatisch is in beperkte gemeenschap van goederen. Daarvoor hoef je dus niet naar de notaris. Het voorgaande betekent dat wat je tijdens het huwelijk aanschaft of krijgt (bezit / schuld) van de partners samen blijft, zelfs na beƫindiging van het huwelijk. Alles wat daar buitenom is verkregen (voor of na het huwelijk) is en blijft van iedere partner afzonderlijk. Denk daarbij aan spaargeld dat je al had voordat je trouwde of studieschuld die je na je huwelijk opliep.

Neem contact op voor meer informatie!

Notaris kosten trouwen

Wil je echter trouwen in algehele gemeenschap van goederen waarbij bezittingen en schulden die er al voor het huwelijk waren in het huwelijk worden samengevoegd? Dan dient dat geregeld te worden via de notaris. Bij notaris OMD kun je tegen beperkte kosten alles laten vastleggen wat voor het trouwen in algehele gemeenschap van goederen belangrijk is.

Elke aanpassing op hetgeen standaard wettelijk gangbaar is, noemt men trouwen onder huwelijkse voorwaarden. Aangezien veel mensen hiervoor kiezen kloppen tegenwoordig ook meer en meer mensen aan bij ons als notaris om het trouwen op maat te laten regelen. Vanzelfsprekend beperken wij daarbij de kosten voor hen zoveel mogelijk.

OMD: notariaat in Helmond

Niet alleen voor het regelen van zaken omtrent trouwen in algehele gemeenschap van goederen kan men bij OMD terecht. Wij bieden een totaalpakket van notariƫle diensten aan. Dat varieert van zaken omtrent de aankoop van een woning, hypotheek, maar ook erfrecht en juridische zaken omtrent de oprichting van een BV. Wij hebben als notaris verschillende specialisten die thuis zijn in verschillende vakgebieden op notarieel gebied. Net als voor wat betreft de kosten van ons al notaris omtrent trouwen, is onze totale dienstverlening vriendelijk geprijsd.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor al uw vragen neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons op

+31 (0)492 53 68 68

Coronaprotocol

Ook OMD notarissen is genoodzaakt maatregelen te nemen tegen verspreiding van het coronavirus voor uw en onze gezondheid.