Testament of samenlevingscontract

OMD: Testament of samenlevingscontract

Bij OMD Notarissen in Helmond kunt u terecht voor een breed pallet aan notariële werkzaamheden. U kunt bij ons onder andere een testament en samenlevingscontract laten opstellen. Dat hoeft niet veel te kosten hoor!

Een samenlevingscontract betreft een overeenkomst die de verhouding regelt tussen u en uw partner wanneer u een gemeenschappelijke huishouding voert maar niet getrouwd bent. Wanneer men gaat samenwonen dan worden er gezamenlijk verplichtingen aangegaan. Stel een testament en samenlevingscontract op en regel daarin onder andere welke spullen van u persoonlijk zijn en welke zaken gezamenlijk eigendom zijn. Regel ook wie welke schulden heeft en hoe de inbreng van financiën in de gezamenlijke huishouding geregeld wordt. Regelt u niets dan kunt u daar een conflict over krijgen. En dat zou jammer zijn want de kosten van het opstellen van een samenlevingscontract en testament vallen best mee.

Testament en samenlevingscontract

Regelt u in het samenlevingscontract hoe u samen met uw partner de huidhouding voert, in een testament regelt u hoe de zaken worden afgewikkeld wanneer een van u beiden overlijdt. Zo kunt u bijvoorbeeld regelen dat de woning geheel eigendom wordt van de achterblijvende partner. Regelt u dat niet in een samenlevingscontract en testament, dan krijgt de achterblijver met de erfgenamen van de overleden partner te maken. Dat kan vervelend zijn.

Wat de kosten voor het opstellen van een samenlevingscontract en testament samen zijn kunt u opvragen via de website van OMD-notarissen. U kunt door ons een testament of samenlevingscontract laten opstellen, maar een testament en samenlevingscontract tegelijkertijd is relatief goedkoper.

OMD-notarissen: een begrip in de regio Helmond

Bij OMD kunnen wij bogen op vrijwel 200 jaar aan juridische kennis. Daarmee zijn wij onze cliënten graag van dienst op diverse gebieden. Dat kan betrekking hebben op het opstellen van een testament of samenlevingscontract. Maar ook op andere notariële aangelegenheden, bijvoorbeeld met een zakelijk karakter. De kosten die wij in rekening brengen voor het werk dat wij leveren zijn over het algemeen gunstige prijzen. Regel het dus direct goed!

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor al uw vragen neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons op

+31 (0)492 53 68 68

Coronaprotocol

Ook OMD notarissen is genoodzaakt maatregelen te nemen tegen verspreiding van het coronavirus voor uw en onze gezondheid.