Tarieven samenlevingscontract

Wat houdt een samenlevingscontract in?

Wanneer je besluit te gaan samenwonen maar niet gehuwd bent, dan kun je een samenlevingscontract, ook wel samenlevingscontract afsluiten. In het samenlevingscontract stellen jij en je partner voorwaarden op voor de manier waarop jullie gezamenlijk een huishouding gaan voeren.

Op zich kun je natuurlijk ook gaan samenwonen zonder al deze formaliteiten te regelen. Maar wanneer is een samenlevingscontract opstellen nu echt verstandig? Dat is bijvoorbeeld zo wanneer je samen met je partner een eigen huis gaat kopen. Dat brengt immers flink wat financiële verplichtingen en risico’s met zich mee. Dan wil je niet voor verrassingen komen te staan. Bij notaris OMD kun je alles op notariële wijze laten regelen.

Wanneer een samenlevingscontract laten opstellen?

Een samenlevingscontract stel je op wanneer je de zaken goed wilt regelen en jullie niets aan het toeval wilt overlaten. Als jouw notaris leggen wij van OMD bijvoorbeeld vast wat er allemaal valt onder de kosten van de huishouding. Of je de boodschappen ieder voor de helft betaalt of naar verhouding van het inkomen en van wie de meubels en de auto zijn. Ga je uit elkaar dan bestaan daar in elk geval geen misverstanden over.

Wij beschikken als notaris over een zeer brede juridische en notariële kennis m.b.t. samenlevingscontracten. Wij kunnen snel en efficiënt handelen en dat hoeft helemaal niet veel te kosten.

Hoeveel kost een samenlevingscontract dan?

Wellicht vraag je je af wat het kost om een samenlevingscontract op te stellen via de notaris. Dat hangt er vanaf wat je allemaal wilt regelen en de mate van complexiteit die daarmee samenhangt. De tarieven voor het opstellen van een samenlevingscontract door OMD zijn op te vragen door een offerteaanvraag in te dienen via onze website. Als notaris bekijken wij aan hand van jouw input m.b.t. je wensen wat we allemaal moeten doen om de zaken voor jou en je partner te regelen en welke kosten daarmee gemoeid zijn. Daarin zijn we uiterst transparant.

Ook voor een samenlevingscontract ga je naar OMD notarissen in Helmond.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor al uw vragen neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons op

+31 (0)492 53 68 68

Coronaprotocol

Ook OMD notarissen is genoodzaakt maatregelen te nemen tegen verspreiding van het coronavirus voor uw en onze gezondheid.