Notaris erfrecht

Wanneer men geen testament laat opstellen, dan wordt via het erfrecht bepaald wie uw erfgenamen zijn en welk aandeel in de erfenis zij krijgen. Deze regels zijn opgenomen in het Burgerlijk Wetboek. OMD Notarissen is erfrecht notaris. Dat betekent dat wij goed weten hoe de wetgeving omtrent erfenissen werkt en welke maatregelen u kunt nemen om hier van af te wijken. 

Onze tip: heeft u vragen omtrent deze materie, ga naar de notaris. Erfrecht is namelijk complexe materie.

Zoekt u een bekwame notaris erfrecht?

Uw echtgenoot of echtgenote wordt door de bepalingen die het wettelijk erfrecht kent, uitstekend beschermd tegen claims ten aanzien van de erfenis vanuit uw kinderen.

Als erfrecht notaris kunnen we u echter van dienst zijn om de wettelijke verdeling door middel van een testament opzij te zetten of aan te passen. Er zijn in dit opzicht vele mogelijkheden die wij u als notaris erfrecht kunnen bieden. Indien u dat wilt kunt u een van uw kinderen onterven. Beschikt u als gehuwden juist ieder over eigen kinderen uit voorgaande relaties, dan kunt u via een testament juist regelen dat uw eigen kinderen en uw stiefkinderen een gelijke behandeling zullen ondergaan bij overlijden.

OMD Notarissen regelt al uw notariële aangelegenheden

Als notaris erfrecht beschikken wij vanzelfsprekend over vergaande kennis omtrent erfenissen en testamenten. Wij nemen telkens de specifieke situatie van onze cliënten als uitgangspunt. Bent u gehuwd, geregistreerd partners of beschikt u over een samenlevingscontract? Dit kan nogal een verschil uitmaken. Als erfrecht notaris zullen we u deze verschillen uitleggen en adviseren ten aanzien van de opties die u heeft.

OMD fungeert niet enkel als notaris erfrecht. 

Ook voor notariële zaken als hypotheken, schenkingen en echtscheidingen kunt u bij ons terecht. Daarnaast kunnen wij u van dienst zijn met zakelijke aangelegenheden zoals de oprichting van een BV. 

Ongeacht uw vraagstuk: OMD Notarissen is u graag van dienst.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor al uw vragen neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons op

+31 (0)492 53 68 68

Coronaprotocol

Ook OMD notarissen is genoodzaakt maatregelen te nemen tegen verspreiding van het coronavirus voor uw en onze gezondheid.