Hypotheekakte laten opstellen

Gaat u een woning kopen? OMD is notaris en in staat om de hypotheekakte voor u op te stellen en deze te registreren in het kadaster. U als koper heeft de verplichting om de kosten voor het laten formaliseren van de hypotheek te dragen en daarvoor een notaris in te schakelen.

In de hypotheekakte staan de voorwaarden voor uw lening. De financiƫle verplichtingen voor u als koper van de woning zijn hierin opgenomen. Er ligt in vast hoeveel rente u betaalt en hoe u de lening gaat aflossen. OMD heeft als notaris een vriendelijk tarief voor het opstellen van een hypotheekakte.

Neem contact op voor meer informatie!

Benieuwd naar welke kosten u kwijt bent aan ons als notaris m.b.t. uw hypotheek?

Als koper van de woning stelt u uw huis als onderpand beschikbaar. Dit vormt de basis en de zekerheid ten aanzien van het kunnen verkrijgen van de lening van de bank. Komt u uw verplichtingen niet na dan zal de financier uw woning verkopen. Ook dit staat in de hypotheekakte. Daarnaast wordt door ons o.a. vastgelegd:

  • Wat de hoogte van de hypothecaire inschrijving is;
  • Hoe hoog de te betalen maandrente is;
  • Hoe u de lening afgelost.


In de hypotheekakte wordt ook opgenomen dat u de verplichting heeft om de woning te verzekeren. U gaat naar de notaris voor het passeren van de hypotheekakte. Dat houdt in dat u met de andere partij samen komt om de akte formeel te ondertekenen. Wij als notaris zijn bij het passeren van de hypotheekakte aanwezig en geven uitleg.

Kies voor OMD!

Het tarief van iedere notaris voor het opstellen van een hypotheekakte is uniek. Een notaris mag de kosten voor het regelen van de akte voor de hypotheek zelf bepalen. Als men voor het passeren van de hypotheekakte voor OMD kiest, slaat men 2 vliegen in 1 klap. Wij zijn vakbekwaam en zullen geduldig uitleg en toelichting geven en hanteren ook nog eens een zeer aantrekkelijk tarief.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor al uw vragen neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons op

+31 (0)492 53 68 68

Coronaprotocol

Ook OMD notarissen is genoodzaakt maatregelen te nemen tegen verspreiding van het coronavirus voor uw en onze gezondheid.