Huwelijkse voorwaarden

Waarom huwelijkse voorwaarden?

Wilt u weten waarom het opstellen van huwelijkse voorwaarden verstandig kan zijn? Wij van OMD-notarissen vertellen het u graag. Dit kan onder andere te maken hebben met de verdeling van inkomen en vermogen bij aanvang van het huwelijk. Ook kun je op deze manier afspraken maken ten aanzien van de compensatie van bereidheid van de een om de zorg voor de kinderen te kunnen dragen en daardoor tijdelijk niet te kunnen werken.

Andere redenen waarom huwelijkse voorwaarden handig kunnen zijn hebben betrekking op bescherming van de onderneming van de ene partner bij echtscheiding. Ook bescherming van het vermogen van de niet-ondernemende partner tegen het ontstaan van een schuldpositie vanuit de onderneming van de andere partner is een reden waarom huwelijkse voorwaarden worden opgesteld. Bent u benieuwd naar wat het kost om huwelijkse voorwaarden door de notaris te laten opstellen?

Wat kost het opstellen van huwelijkse voorwaarden?

Aan alle notariƫle werkzaamheden is een prijs verbonden. Wat het bijvoorbeeld kost om huwelijkse voorwaarden te laten opstellen is mede afhankelijk van welke zaken er allemaal geregeld moeten worden. Beschikt een van de partners over een onderneming, dan kost het opstellen van een notariƫle acte van huwelijkse voorwaarden wat meer dan wanneer er geen sprake is van ondernemerschap.

Wat het kost om huwelijkse voorwaarden te laten opstellen of wat de kosten van ander notarieel werk zijn, dat kunt u door ons laten berekenen door middel van een offerteaanvraag via onze website. U krijgt dan razendsnel inzicht in ons tarief.

Maak een afspraak bij OMD!

Wilt u een gesprek ten aanzien van waarom u huwelijkse voorwaarden door OMD zou moeten laten opstellen? En wilt u een specifieke berekening door ons laten maken van wat het kost om huwelijkse voorwaarden te laten opstellen? Neem dan vrijblijvend contact op met OMD-notarissen.


Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor al uw vragen neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons op

+31 (0)492 53 68 68

Coronaprotocol

Ook OMD notarissen is genoodzaakt maatregelen te nemen tegen verspreiding van het coronavirus voor uw en onze gezondheid.