Geregistreerd partnerschap ontbinden

Geregistreerd partnerschap is vrijwel gelijk aan de situatie waarin u besluit te gaan trouwen. Er is sprake van wettelijke vastlegging van de aanspraak op en verdeling van bezittingen en schulden. In uw partnerschap volgt u de wet.

Wanneer u daarvan af wilt wijken dan kan dat. U dient dan partnerschapsvoorwaarden te laten opstellen door middel van een notariële akte bij de notaris. Vanzelfsprekend is geregistreerd partnerschap beëindigen uiteindelijk ook weer mogelijk. Dit noemt men partnerschapsscheiding.

Zijn de partners het niet eens over hoe het geregistreerd partnerschap te ontbinden, of is er sprake van kinderen die de volwassen leeftijd nog niet hebben bereikt? In dat geval brengt het partnerschap ontbinden wat hogere kosten met zich mee. Men dient dan namelijk als partners (beiden) een advocaat in de arm te nemen om het geregistreerd partnerschap te beëindigen via de rechter.

Geregistreerd partnerschap beëindigen via de notaris

Kunnen de beide partners nog wel goed door één deur, dan is het ook mogelijk om het geregistreerd partnerschap te ontbinden via de notaris.

De notaris stelt een beëindigingsovereenkomst op waarin onder andere afspraken over partneralimentatie en pensioen worden vastgelegd. Ook de verdeling van eigendommen wordt geregeld. Het geregistreerd partnerschap ontbinden zal in dit geval minder kosten met zich meebrengen dan via een gang naar de rechter. Op deze manier gaat u prettig en met duidelijke afspraken uit elkaar.

OMD Notarissen staat u bij

Bent u voornemens uw geregistreerd partnerschap te beëindigen via de notaris, neem dan contact op met OMD.

Als notaris zullen wij uw geregistreerd partnerschap ontbinden en dit formeel melden aan de burgerlijke stand. Wij kunnen u ook helpen om een ouderschapsplan op te stellen in het geval u beiden kinderen heeft en u de beëindiging toch via de rechter zult moeten regelen. Vanzelfsprekend zullen wij u vooraf goed inlichten over wat geregistreerd partnerschap ontbinden u in totaal zal gaan kosten.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor al uw vragen neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons op

+31 (0)492 53 68 68

Coronaprotocol

Ook OMD notarissen is genoodzaakt maatregelen te nemen tegen verspreiding van het coronavirus voor uw en onze gezondheid.