De kosten van een samenlevingscontract

Wie samenwoont met een partner en geen geregistreerd partnerschap is aangegaan, loopt risico op vervelende situaties wanneer er met een van de partners iets gebeurt. In het ergste geval komt een van de partners te overlijden. Dat op zich is al een zeer groot verdriet. Nog erger wordt het echter wanneer zich dan allerlei praktische complicaties voordoen ten aanzien van de nalatenschap. 

Via een samenlevingsovereenkomst kan dit voorkomen worden. Het opstellen van een samenlevingscontract brengt wel kosten met zich mee.

Wat kost het opstellen van een samenlevingscontract?

Bent u benieuwd naar de kosten? Samenlevingscontracten opstellen is maatwerk. Als notaris gaan wij intensief het gesprek met u aan om te bepalen wat u allemaal in uw contract wilt laten regelen. Wij dragen zelf onderwerpen aan en putten daarbij uit onze expertise met soortgelijke situaties. 

Enkele aspecten die wij sowieso meenemen:

  • De verdeling van inkomsten en uitgaven, bijvoorbeeld ten aanzien van woonlasten;
  • Hoe het bezit van zaken is geregeld die al aanwezig zijn of nog zullen worden verworven;
  • Regelingen omtrent pensioenopbouw en de latere verdeling daarvan;
  • Afspraken ten aanzien van de situatie waarin men ooit uit elkaar mocht gaan.


Het zal u duidelijk zijn dat het opstellen van een goed samenlevingscontract soms heel wat inspanning kan kosten. Het kan echter een hoop narigheid besparen, mocht zich ooit een calamiteit voordoen.

Specialist in maatwerk samenlevingsovereenkomsten

OMD biedt u aan om vrijblijvend contact op te nemen voor een gesprek ten aanzien van de noodzaak, de voordelen en de kosten die een samenlevingscontract met zich meebrengt voor u. Wij leggen u graag uit wat wij in het totale proces allemaal voor u kunnen en zullen doen.

Wilt u direct al een beeld van wat een samenlevingscontract u zal gaan kosten? Dan kunt u ook een offerteaanvraag doen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Voor al uw vragen neemt u vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons op

+31 (0)492 53 68 68

Coronaprotocol

Ook OMD notarissen is genoodzaakt maatregelen te nemen tegen verspreiding van het coronavirus voor uw en onze gezondheid.